De Website

De website De Verzamelbeurs is een website voor verzamelaars en belangstellenden van Anton Pieck en De Efteling.

Op deze site vindt u nieuws en informatie over verzamelitems van Anton Pieck en De Efteling.

Deze website is geen onderdeel van De Efteling, voor informatie aangaande De Efteling ga dan naar www.efteling.com

Expositie 100 Jaar Anton Pieck Kalenders

In museum
Het Reghthuys te Giessenburg was
te zien vanaf 27 oktober 2012 t/m 23 februari 2013 de expositie 100 Jaar Anton Pieck Kalenders te bewonderen.
Hier treft u een mooi overzicht van de kalenders die vervaardigd zijn met de prachtige tekeningen van Anton Pieck. Voor meer informatie en een fotoimpressie klik hier

Follow Us

Volg ons op de diverse Social Media.

     

 

Expositie 100 Jaar Anton Pieck Kalenders

Deze expositie geeft een uniek overzicht van de 100 kalenders van Anton Pieck en ademt een nostalgische sfeer uit van de 19e eeuw. De eeuw die Anton Pieck zo goed wist vast te leggen op zijn duizenden tekeningen, illustraties en schilderijen.

In 1912 gaf uitgeverij Comello BV uit Gouda de eerste Anton Pieck kalender 1913 uit, om vervolgens elk jaar weer een nieuwe kalender uit te geven. Voor velen werden deze kalenders een verzamelaarsitem.

In het kader van de 100e kalender van Anton Pieck geeft PostNL twaalf speciale sets uit van drie postzegels en drie kaarten, alle gebaseerd op kalenderplaten van Anton Pieck. De eerste exemplaren worden tijdens de opening van de tentoonstelling aangeboden aan mevrouw Nicolette Knobbe, directeur van COMELLO BV en aan de heer Pieter Aurik uit Zwolle.

Pieter Aurik is lands bekendste verzamelaar van Anton Pieck. Het museum exposeert veel items uit zijn collectie waaronder een groot aantal zeer oude kalenders.

In het museum zijn naast de speciale Anton Pieck postzegels natuurlijk ook de nieuwe kalenders van Anton Pieck te koop. Ook andere Anton Pieck items, zoals kaarten, puzzels, blikken, enz. zijn tijdens de expositie bij het museum te koop. Museum Het Reghthuys is gevestigd aan de Dorpsstraat 10 te Giessenburg en is elke woensdag- en zaterdagmiddag van 13.30 – 17.00 uur geopend. Voor groepen is het mogelijk buiten de officiŽle openingstijden het museum te bezoeken. Hiervoor kunt u telefonisch een afspraak maken (0184-651577 of 06-51075393 ). Via de mail is dit ook mogelijk: info(at)museumhetreghthuys.nl Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien.


Deze expositie is mede tot stand gekomen door uitgeverij COMELLO BV uit Gouda.

Bij aanschaf van deze 100e kalender vindt u een bon met recht tot gratis toegang van het museum Het Reghthuys.Deze bon is geldig gedurende de periode van de expositie over Anton Pieck: vanaf 27 oktober 2012 tot en met 23 februari 2013.De kalender is te verkrijgen o.a. via: www.kalenderwinkel.com.

Bron: www.museumhetreghthuys.nl
Foto's: Gerben Houweling
 

klik hier voor het volledige foto overzicht